Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka panierowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mielonka 3-4 plastry
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 2 łyzki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka panierowane

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i siekamy.
Krok 1 - Jajka panierowane foto
2
Mielonkę (ewentualnie szynkę) kroimy w cienkie paseczki i następnie w kostkę. do posiekanych jajek dodajemy mielonkę, majonez i przyprawy - mieszamy.
Krok 2 - Jajka panierowane foto
3
Do białek nakładamy farsz. Jajka (od płaskiej strony) moczymy w mleku, a następnie w bułce tartej i dociskamy
Krok 3 - Jajka panierowane foto
4
Jajka smażymy minutkę na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Jajka panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 29.08.2013 12:41
fajne takie jajka
Alex_M 11.04.2013 10:08
jeszcze takich nie robilam. musze sprobowac :)
Ada-Gaba 04.04.2013 10:39
fajny przepis
Aannkaa82 04.03.2013 21:24
Interesujący przepis. Wart wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak