Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka niespodzianki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 12 kromek (razowy)
karkówka 30 dag
kapusta biała 30 dag
pieczarki 30 dag
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka niespodzianki

Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę.
Karkówkę kroimy w kostkę. Nacieramy przyprawami i odkładamy mięso na około 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki kroimy w plasterki . Na oleju smażymy przygotowaną karkówkę. Oddzielnie smażymy pieczarki.
Tak przygotowane składniki (kapusta, karkówka, pieczarki) łączymy. Podgrzewamy razem około 10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Między czasie przygotowujemy „tostowe skorupki”. W tym celu każdą kromkę wkładamy do oddzielnego otworu we formie na muffiny. Moja forma liczy 12 otworów, dlatego potrzeba 12 kromek. Tak przygotowaną formę wkładamy na około 15 minut do piekarnika (180°C). Nasze tosty podeschną i po wyjęciu przybiorą kształt skorupek.

Gotowym farszem napełniamy 6 skorupek, układając farsz możliwie jak najwyżej. Całość przykrywamy pozostałymi skorupkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.05.2015 07:27
fajnie wyglądają
Ela15 05.05.2015 11:33
świetny pomysł, danie wygląda pysznie
gusia1000 20.03.2015 00:13
Pomysłowo, oryginalnie.
VioletoweKucharzenie 02.02.2015 08:52
ale świetny pomysł:-)
ada.la 01.02.2015 08:45
pomysł fantastyczny
Maridka19 01.02.2015 08:41
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak