Przepis i sposób przygotowania na: Jajka niespodzianki
Karkówkę kroimy w kostkę. Nacieramy przyprawami i odkładamy mięso na około 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki kroimy w plasterki . Na oleju smażymy przygotowaną karkówkę. Oddzielnie smażymy pieczarki.
Tak przygotowane składniki (kapusta, karkówka, pieczarki) łączymy. Podgrzewamy razem około 10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Między czasie przygotowujemy „tostowe skorupki”. W tym celu każdą kromkę wkładamy do oddzielnego otworu we formie na muffiny. Moja forma liczy 12 otworów, dlatego potrzeba 12 kromek. Tak przygotowaną formę wkładamy na około 15 minut do piekarnika (180°C). Nasze tosty podeschną i po wyjęciu przybiorą kształt skorupek.
Gotowym farszem napełniamy 6 skorupek, układając farsz możliwie jak najwyżej. Całość przykrywamy pozostałymi skorupkami.