Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na ciepło faszerowane z śledziem i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
filety śledziowe 2 płaty
żółtko jajek 1 szt
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
oliwki nadziewane papryką 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na ciepło faszerowane z śledziem i oliwkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, ostrym nożem przekrawamy na pół. Delikatnie wyjmujemy jajka, tak by nie uszkodzić skorupek. Jajka drobno siekamy z filetami śledziowymi i oliwkami. Dodajemy żółtko, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy pieprzem. Masę dokładnie mieszamy i napełniamy nią skorupki. Następnie oprószamy bułką tartą i od strony farszu układamy na patelni na rozgrzanym oleju. Zrumieniamy i podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 07.04.2013 11:35
bardzo ciekawe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak