Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1 szt
pieczarki 300 g
jajko 10 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym maśle podsmażam na złoty kolor cebulkę pokrojoną w bardzo drobną kosteczkę, następnie do niej przekładamy starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, całość solimy i pieprzymy. Podsmażmy farsz ok 15 minut do redukcji soków, a następnie pozostawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
2
Jajka gotujemy na twardo, studzimy je a następnie delikatnie obieramy by nie uszkodzić białek.
Krok 2 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
3
Zimne jajka przekrawamy na równe połówki, których wydrążamy żółtka.
Krok 3 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
4
Gotowe wystudzone żółtka rozgniatam na drobno widelcem.
Krok 4 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
5
Do przygotowanych pieczarek z cebulką dodaję rozgniecione żółtka, dokładnie wyrabiam farsz i nadziewam nim wierzch połówek jajek.
Takie jajeczka wyśmienicie smakują jako przekąska na zimno jak i na ciepło.
Krok 5 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak