jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    6 szt
  • ogórki małosolne

    3 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • szczypiorek

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ser żółty

  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
Do garnka wrzucamy 6 jajek , łyżkę soli i gotujemy jajka na twardo. W tym czasie kroimy ser żółty w drobną kosteczkę, ogórki również kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
Krok 2 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
Żółtą paprykę myjemy i oczyszczamy z pestek. Następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do miseczki. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do miseczki.
Krok 3 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
Do miseczki dodajemy 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżki majonezu , 6 ugotowanych żółtek z jaj. Wszystko dokładnie mieszamy najlepiej widelcem.
Krok 4 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
Gotową masę do faszerowania układamy w połówki białek. Gdy nałożymy i schłodzimy przystawka jest gotowa. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 09.07.2016 12:01
bardzo lubię
Jagódka77 19.03.2016 11:56
pomysł ciekawy
Damiano 13.09.2015 10:57
fajna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat