Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
szynka konserwowa 4 plastry
szczypiorek 6-8 szczypiorków
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Ugotowane, obrane jajka kroimy na 2 równe części. Z każdej wyciągamy żółtko, a następnie żółtka gnieciemy widelcem.
Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek siekamy i dodajemy do rozgniecionych żółtek. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez. Wszystko mieszamy, a następnie staramy się zrobić z pasty małe kuleczki, które umieścimy w miejscu po żółtkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.01.2015 13:37
bardzo je lubię
molanka 06.01.2015 13:29
lubię takie przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak