Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szynka konserwowa 4 plastry
kukurydza w puszce 3 łyżeczki
majonez 2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy w małe kawałeczki i wrzucamy do miski.
Krok 1 - Jajka faszerowane szynką i kukurydzą foto
2
Kukurydze odsączamy z zalewy i dorzucamy do miseczki.
Krok 2 - Jajka faszerowane szynką i kukurydzą foto
3
Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Krok 3 - Jajka faszerowane szynką i kukurydzą foto
4
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli, wówczas lepiej obierają się ze skorupki. Gotowe obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtko i dorzucamy je do miseczki.
Krok 4 - Jajka faszerowane szynką i kukurydzą foto
5
Całość dokładnie mieszamy rozgniatając żółtka.
Krok 5 - Jajka faszerowane szynką i kukurydzą foto
6
Gotowym farszem wypełniamy w jajkach wgłębienie po żółtku.

Tak przygotowane jajka układamy na talerzach i podajemy na stół.
Krok 6 - Jajka faszerowane szynką i kukurydzą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.04.2016 08:02
bardzo smaczne
bietka 04.04.2016 20:15
smaczne jajeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak