Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane serem lazur

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
sól i pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
ser lazur 10 (błękitny)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane serem lazur

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i delikatnie wyciągnąć żółtka.

Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Do serka dodać żółtka (jedno żółtko zostawić na górę jajek). Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez.
Składniki wymieszać.
Krok 1 - Jajka faszerowane serem lazur foto
2
Białka jajek faszerować otrzymaną masą.
Krok 2 - Jajka faszerowane serem lazur foto
3
Wierzch posypać przetartym przez sitko żółtkiem.
Krok 3 - Jajka faszerowane serem lazur foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 04.01.2014 13:38
Uwielbiam lazur. Rzeczywiście pasuje do jajek :)
patryska76 04.01.2014 10:21
Świetny pomysł ;-)
iwi 04.01.2014 10:12
Fajny przepis
Sylwia26 04.01.2014 10:02
ślinka leci :)
Pani Domu 04.01.2014 09:28
ciekawy pomysł na nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak