Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
ogórki konserwowe 4 szt
ser żółty 2 plastry
rzeżucha 2 łyżki posiekanej
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym Zewy

Jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka.
Ogórki i plastry sera bardzo drobno pokroić.
Do miseczki wrzucić żółtka, rozgnieść widelcem i dodać posiekaną rzeżuchę oraz ser i ogórki a także majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać nadzienie, w razie potrzeby jeszcze doprawić i za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką tylką napełnić białkowe miseczki.
Podawać po przygotowaniu ( jeśli nie macie rękawa po prostu nałóżcie farsz łyżeczką ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:28
świetny pomysł
adelajda 29.06.2017 15:29
Prosto i smacznie
Małgorzata92 29.06.2017 14:11
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak