Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym Zewy

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    10 szt
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • ser żółty

    2 plastry
  • rzeżucha

    2 łyżki posiekanej
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym Zewy

Jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka.
Ogórki i plastry sera bardzo drobno pokroić.
Do miseczki wrzucić żółtka, rozgnieść widelcem i dodać posiekaną rzeżuchę oraz ser i ogórki a także majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać nadzienie, w razie potrzeby jeszcze doprawić i za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką tylką napełnić białkowe miseczki.
Podawać po przygotowaniu ( jeśli nie macie rękawa po prostu nałóżcie farsz łyżeczką ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:28
świetny pomysł
adelajda 29.06.2017 15:29
Prosto i smacznie
Małgorzata92 29.06.2017 14:11
Uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat