Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko ugotowane na twardo
10 szt -
ogórki konserwowe
4 szt -
ser żółty
2 plastry -
rzeżucha
2 łyżki posiekanej -
sól
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
majonez
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym Zewy
Ogórki i plastry sera bardzo drobno pokroić.
Do miseczki wrzucić żółtka, rozgnieść widelcem i dodać posiekaną rzeżuchę oraz ser i ogórki a także majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać nadzienie, w razie potrzeby jeszcze doprawić i za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką tylką napełnić białkowe miseczki.
Podawać po przygotowaniu ( jeśli nie macie rękawa po prostu nałóżcie farsz łyżeczką ).
Komentarze (3)