Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane sardynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
keczup 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt
sardynki 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane sardynkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Następnie dokładnie rozgniatamy je widelcem. Sardynki osączamy z oleju, również rozdrabniamy widelcem i dodajemy do żółtek. Cebulę drobniutko siekamy /zamiast cebuli możemy dodać 2 ząbki czosnku/, dodajemy do żółtek i sardynek. Dodajemy również majonez i keczup, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i napełniamy połówki ugotowanych białek. Możemy posypać szczypiorkiem lub ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 22.03.2013 10:09
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak