Jajka faszerowane po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • ser feta

    100 g
  • papryka czerwona

    50 g
  • anchois

    4 szt
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane po grecku  foto
Do przygotowania naszego farszu należy użyć paprykę bez skóry. W tym celu wkładamy paprykę do nagrzanego piekarnika (250°) na ok.30 min.
Krok 2 - Jajka faszerowane po grecku  foto
Do nadzienia potrzebujemy jajka ugotowane na twardo, paprykę bez skóry, anchois, ser feta i umyta natkę pietruszki.
Krok 3 - Jajka faszerowane po grecku  foto
Ser i paprykę kroimy w drobna kostkę, natomiast natkę pietruszki dokładnie siekamy.
Krok 4 - Jajka faszerowane po grecku  foto
Dodajemy rozgniecione żółtka i anchois. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy sola, pieprzem i oliwa.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 07.06.2014 10:36
apetyczne z tym nadzieniem
romanrafal 26.05.2014 17:31
pyszne jajeczka
ben-ka 16.05.2014 09:40
Też bym się skusiła na takie jajeczko:)
Aannkaa82 15.05.2014 15:24
fajny przepis
Bernadeta1 15.05.2014 13:59
smaczna przekąska
Wacław 15.05.2014 13:59
przepyszna ta przekąska !
Kuchenka 15.05.2014 13:18
rewelacyjne :)
Megg 15.05.2014 11:54
uwielbiam faszerowane jajka, pycha
dodi 15.05.2014 10:16
świetnie wygląda
Ania321 15.05.2014 10:12
bardzo lubię faszerowane jajka, a w takiej wersji jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat