Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pieczarki 5 szt
cebula 1/2 szt
sól i pieprz
majonez 2 łyżki
olej 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

2
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Pieczarki wraz z cebulą kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i studzimy.
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
3
Każde jajko kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Z białka ścinamy delikatnie czubek tak aby jajko się nie wywracało.Do podsmażonych pieczarek dodajemy żółtka, majonez oraz połowę posiekanej natki pietruszki. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
5
W środek każdego jajka wkładamy po łyżce farszu, układamy na półmisku i pozostałą częścią natki pietruszki.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulette17 30.08.2015 18:00
Uwielbiam ! :)
berys18 30.08.2015 09:08
smaczna przekąska
Katarzyna/kate1980 29.08.2015 22:29
robię podobnie są naprawdę smaczne
bogusia 82 29.08.2015 21:57
Pyszne, bardzo lubię jajka z takim farszem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak