Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • sól i pieprz

  • majonez

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Pieczarki wraz z cebulą kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i studzimy.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
Każde jajko kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Z białka ścinamy delikatnie czubek tak aby jajko się nie wywracało.Do podsmażonych pieczarek dodajemy żółtka, majonez oraz połowę posiekanej natki pietruszki. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
W środek każdego jajka wkładamy po łyżce farszu, układamy na półmisku i pozostałą częścią natki pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulette17 30.08.2015 18:00
Uwielbiam ! :)
berys18 30.08.2015 09:08
smaczna przekąska
Katarzyna/kate1980 29.08.2015 22:29
robię podobnie są naprawdę smaczne
bogusia 82 29.08.2015 21:57
Pyszne, bardzo lubię jajka z takim farszem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat