Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • pieczarki

    5 sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • majonez

    1-2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na pół, żółtka przekładamy do miski. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Smażymy na patelni z rozgrzanym masłem.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
Po ostygnięciu pieczarki i żółtka blenderujemy.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełniamy połówki białek. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 28.01.2015 15:04
dobry farsz
w mojej kuchni 12.07.2014 09:04
takie jedzonko bardzo lubię..
krokus 11.07.2014 23:23
uwielbiam takie jajeczka
agnieszka214 11.07.2014 20:59
smaczny pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat