Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
majonez 2-3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki i cebule kroimy w drobna kosteczkę, podsmażamy na łyżce oleju, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia.

Jajka obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtko.

Do żółtek dodajemy farsz z pieczarek i majonez, mieszamy widelcem.

Gotowym farszem nadziewamy jajka.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.03.2014 19:41
Rzeczywiście smacznie się prezentują i z pewnością są smaczne :)
jowant 11.02.2014 14:46
bardzo pomysłowe, jeszcze takich nie jadłam :)
Aleksandra/Olcia 11.02.2014 09:49
super danie
patryska76 11.02.2014 09:32
Pycha ;-)! ;-)
dodi 11.02.2014 09:20
lubie takie jajka
iwi 11.02.2014 08:54
Pyszna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak