Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z żółtym serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
ser żółty 3-4 łyżki
majonez 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
chili szczypta
kiełki rzeżuchy

Porada

Do jajek używam suszonych płatków chili, zamiast sproszkowanego chili, dodaje to pikantności i fajnego wyglądu

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z żółtym serem

Jajka gotujemy na twardo, około 10 minut od zagotowania się wody, studzimy w zimnej wodzie, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy delikatnie żółtka.
Żółtka jaj rozcieramy z majonezem, dodajemy starty żółty ser i szczyptę soli, dokładnie mieszamy.
Białka jaj faszerujemy pastą z żółtym serem.
Dekorujemy startym serem, rzeżuchą i posypujemy płatkami chili.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 07.05.2014 20:53
Ładnie wyglądają ;)
mufinka79 07.05.2014 19:24
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
Grazyna0211 07.05.2014 13:06
bardzo lubię takie jajka
w mojej kuchni 07.05.2014 12:59
same pyszności na talerzu
Milka100 07.05.2014 08:25
apetyczne faszerowanie jajka, uwielbiam
pajbek 07.05.2014 08:12
Pysznie wyglądają te połóweczki jajka :-)
IZABELA29 07.05.2014 08:08
a ja myślałam ,że jeszcze w barszczu : mylący ten talerz
brioszka 07.05.2014 07:13
mniam, pyszności!
Megg 06.05.2014 23:56
bardzo lubię takie faszerowane jajka, pycha
Ania84 06.05.2014 23:11
apetycznie wyglądają!
Noruas 06.05.2014 22:46
super pomysł! moje ulubione składniki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak