Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z łososia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 7 sztuk
łosoś wędzony plastry 3 plastry
majonez 3-4 łyżki
rzeżucha garść (opcjonalnie)
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z łososia

Kroki postępowania

1
1. Jajka obieramy, opłukujemy pod wodą. Przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka które wrzucamy do rozdrabniacza.
Krok 1 - Jajka faszerowane pastą z łososia foto
2
2. Do żółtek dodajemy pokrojonego na kawałki łososia, rzeżuchę (jeśli chcemy) i majonez.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą z łososia foto
3
3. Wszystko miksujemy na gładką pastę. Jeśli pasta wydaje się zbyt sucha, dodajemy majonezu i miksujemy jeszcze raz. Pastę doprawiamy pieprzem białym i ponownie miksujemy.
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą z łososia foto
4
4. Pastą za pomocą szprycy lub łyżką wypełniamy pozostałe po żółtkach miejsce. Jajka posypujemy rzeżuchą lub posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Jajka faszerowane pastą z łososia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 06.04.2015 10:20
same pyszności :)
Skotka 05.04.2015 23:05
Pyszne jajeczka:)
Adamorek 05.04.2015 22:02
doskonały farsz
jagoda5913 05.04.2015 20:27
Super wyprøbujė
gosia1988 05.04.2015 20:03
smaczne jajeczka
Grazyna0211 05.04.2015 18:55
smaczna wersja faszerowanych jajek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak