Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
por 1/2 sztuki
papryka marynowana 1/3 słoiczka czerwonej
zielony groszek 1 łyżka
pieprz wg uznania
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pozbawić skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wstawić do miski.

Porę poszatkować, paprykę czerwoną marynowaną pokroić w kosteczkę. Wszystko wrzucić do miski z żółtkami, dodać łyżkę zielonego groszku, pieprz i majonez. Całość dokładnie wymieszać.

Przygotowaną masą napełniać dziurki w jajkach. Udekorować rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 18.06.2015 11:20
Świetna propozycja na smakowitą przystawkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak