Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
10 sztuk -
twarożek
200 gramów -
śmietana gęsta
2 łyżki -
Sól morska jodowana Prymat w młynku
2 szczypty -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
ząbki czosnku
2 ząbki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
majonez
5 łyżek -
szczypiorek posiekany
0.5 pęczek
Sposób przygotowania
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski.
Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę.
Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników, przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek.
Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako przekąskę.
Gdyby żółtka były mocno jasne to możemy dodać szczyptę kurkumy dla koloru.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się