Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane anchois

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
anchois 4 fileciki
chili
natka pietruszki
limonka 1/2 szt
majonez 4 łyżki
szalotka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane anchois

Jajka ugotowałem na twardo ,ostudziłem ,obrałem i przekroiłem na pół. Wyjąłem żółtka. Anchois osączyłem. Szalotkę obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Chilli przeciąłem na pół ,usunąłem pestki ,natkę opłukałem i posiekałem. Wszystkie składniki włożyłem do miski zblendowałem. Dodałem majonez ,doprawiłem sokiem z limonki oraz pieprzem.
Białka napełniłem farszem ,ułożyłem na talerzu. Przed podaniem schłodziłem w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.04.2015 16:13
lubie takie jajka z takim nadzieniem
agogo2 07.04.2015 14:52
swietne polaczenie z filecikami
fotoviderek 07.04.2015 14:02
Lubię takie jajeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak