Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
pieczarki 4 szt
majonez 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Przekroić na pół ząbkowanym nożem. Wydrążyć środek łyżeczką. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do odparowania wody. Wystudzone pieczarki połączyć z jajkami, majonezem, posiekaną pietruszką i przyprawami. Farsz jajeczny nałożyć do skorupek, obtoczyć w bułce i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 06.09.2015 18:54
Moje ulubione danie z dzieciństwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak