Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz do jajek

ser żółty 2 plasterki
pomidor 1/2 małego
cebula 10 dag
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
seler konserwowy 3 łyżki
jajko 2 sztuki

sos

majonez 3 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
oregano 1/2 płaskiej łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo . Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy je na pół.
Wykonanie farszu :
Pomidora , ogórka oraz cebulę kroimy w drobną kostkę dając do miski , następnie dodajemy odsączony seler konserwowy. Ser żółty kroimy cieniutkie paskie. Dodajemy majonez oraz ketchup i wszystko dokładnie mieszamy. Do gotowego farszu dodajemy przyprawy oregano , sól oraz pieprz i wszystko razem jeszcze raz dokładnie mieszamy. Gotowy farsz dajemy na połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 13.02.2015 19:40
Muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak