Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

  • pieczarki

  • szczypiorek

  • zielenina

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

# 4-5 jajek
# ok. 10 dkg pieczarek
# szczypiorek
# liscie sałaty
# natka pietruszki
# majonez
# lyżka oleju
# sól
# pieprz


Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, delikatnie zdjąć skorupki , przekroić w poprzek na pół i wyjąć żółtka.Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce , udusić na oleju , schłodzić . Szczypiorku parę piórek pokroić drobno i wszystko razem tzn.żółtka, szczypiorek i pieczarki zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem i napełnić dołeczki w jajkach .Ułożyć na liściach sałaty , udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 01.06.2013 00:11
pyszne jajeczka
tomek18 24.05.2012 08:18
pyszne
IZABELA29 31.03.2012 14:43
zawsze się sprawdzają ...
ben-ka 28.03.2012 08:56
zaraz będziemy takie jajeczka robić:)
IZABELA29 24.03.2012 08:29
na świeta akurat
Ewa104 28.02.2012 11:25
Z nadzieniem pieczarkowym uwielbiam.
kuklik 16.02.2012 13:22
mniam
junox 31.12.2011 00:32
przydadzą się dzisiaj
ben-ka 25.11.2011 18:59
i pysznie smakują:)
anemon 24.11.2011 09:26
Bardzo apetycznie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat