jajka Benedict

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sos Holenderski:

    3/4 filiżanki
  • bułka paryska

    2 szt
  • szynka

    5 plastrów
  • jajka

    4 w koszulkach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować sos holenderski. Przykryć kawałkami papieru woskowego i odstawić. Ułożyć kawałki bułki na talerzach papierowych, na wierzchu każdego kawałka położyć plaster szynki. Wstawić bułkę do mikrofali i ogrzewać przez 2-2,5 minuty aż szynka będzie gorąca. Położyć po jednym jajku na każdą grzankę. Polać sosem i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 04.03.2012 15:58
smaczne
Małgorzata72 11.04.2011 14:29
znakomite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat