Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka Benedict

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos Holenderski: 3/4 filiżanki
bułka paryska 2 szt
szynka 5 plastrów
jajko 4 w koszulkach

Przepis i sposób przygotowania na: jajka Benedict

Przygotować sos holenderski. Przykryć kawałkami papieru woskowego i odstawić. Ułożyć kawałki bułki na talerzach papierowych, na wierzchu każdego kawałka położyć plaster szynki. Wstawić bułkę do mikrofali i ogrzewać przez 2-2,5 minuty aż szynka będzie gorąca. Położyć po jednym jajku na każdą grzankę. Polać sosem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2012 15:58
smaczne
Małgorzata72 11.04.2011 14:29
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak