Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczny deser

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 100 gram
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
czekolada w młynku wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczny deser

Kroki postępowania

1
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić.
Krok 1 - Jajeczny deser foto
2
Jajka krótko sparzyć wrzątkiem, wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Krok 2 - Jajeczny deser foto
3
Do jajecznego kremu wlać tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Jajeczny deser foto
4
Masę rozlać do pucharków, odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 4 - Jajeczny deser foto
5
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder.
Krok 5 - Jajeczny deser foto
6
Bitą śmietanę rozłożyć na każdej porcji deseru. Na wierzch poprószyć czekoladą z młynka.
Krok 6 - Jajeczny deser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.06.2013 06:57
Deser pierwsza klasa :)
halina17 27.05.2013 14:40
Dobry deser.
Janina 27.05.2013 13:43
super pyszny deser
msmors 27.05.2013 13:43
fajny deserek
bogusia19 27.05.2013 13:34
wygląda zachęcająco
dodi 27.05.2013 13:26
ale dobry deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak