Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • szparagi zielone

    3 łodygi
  • masło

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    1 garść
  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe łodygi. Wrzucić je do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotować przez 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą i pokroić na kawałki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szparagi i podsmażyć przez 1-2 minut. Następnie wlać rozbełtane widelcem jajka i usmażyć jajecznicę wedle uznania. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Gotowe danie posypać posiekanymi listkami bazylii.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 01.07.2017 21:03
Mniam , ze szparagami jadłam ale z bazylią nie , musi być przepyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat