Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
szparagi zielone 1 pęczek
masło 3 łyżki
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szparagami

Zagotować 2 L wrzątku z dodatkiem cukru i soli. Szparagi obrać, ustawić w wodzie pionowo, tak aby główki wystawały ponad powierzchnię. Gotować około 15 minut. Szparagi pokroić w grube talarki, wymieszać z 1 łyżka masła.
Jajka wbić do miski, doprawić solą i pieprzem, lekko roztrzepać.
Pozostałe masło roztopić na patelni. Masę jajeczną wylać na tłuszcz, smażyć, mieszając, tak aby jajecznica była równomiernie ścięta. Wymieszać ze szparagami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak