Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica ze strusiego jaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajo strusie
masło 1 kostka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica ze strusiego jaja

Wiercimy otwory w jajku strusim i wydmuy jego zawartość. Mieszamy żółtko z białkiem i solimy do smaku. Na roztopione masło wylewamy jajko i smażymy jak jajecznicę z kurzych jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 02.08.2012 21:07
muszę w koncu takiego jaja sprobowac
TEtalicha 31.07.2012 20:23
ojej takiej to nie jadłam
sznycel 23.07.2012 14:35
ja jadlam ze strusiego jaja jajecznicę. W Polsce są fermy strusi - poszukajcie informacji w internecie
wojtek5 20.07.2012 21:19
nigdy nie jadlem jajecznicy z takiego jaja
niedozywiona 20.07.2012 20:33
tylko skąd wziąc strusie jajo?
gosia1988 20.07.2012 19:58
nigdy nie jadłam jajecznicy ze strusiego jaja
SmacznaPyza 20.07.2012 19:56
czym nawiercasz ten otwór ?
andżelika1 20.07.2012 19:55
Jedno jajeczko zamiast 30 kurzych !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak