Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z zielonym groszkiem smażona na klarowanym maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
groszek zielony garść
masło klarowane 2 łyzeczki
natka pietruszki do posypania
sól do smaku

Porada

Opcjonalnie można dodać trochę marchewki pokrojonej w kostkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z zielonym groszkiem smażona na klarowanym maśle

Rozgrzewamy patelnie i na rozgrzaną wrzucamy groszek do lekkiego podsmażenia, następnie wbijamy jajko i mieszamy do konsystencji jaką lubimy. Przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki i solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 12.03.2015 14:05
Uwielbiam takie śniadanka. Pyszna jajecznica :)
IwonaDD 06.03.2015 12:18
pyszna jajecznica
Wacław 06.03.2015 09:20
smaczne sniadanko
miodunka 05.03.2015 21:07
Prosta potrawa i bardzo smaczna!!
Ania67 05.03.2015 17:18
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak