Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z porem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
por 1/2 mniejszego
masło lub margaryna 30 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z porem

Por płuczemy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. (margarynie lub maśle) Następnie myjemy jajka i wbijamy je do pora. Po czym całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Dokładnie mieszamy i smażymy na wolnym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotową jajecznicę posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.05.2014 13:34
szybko i smacznie
Adam/ZUB3R 29.05.2014 12:01
smaczna jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak