Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z porą i boczniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt ( średni)
masło 2 łyżki
boczniaki 10 dag
jajko 5 szt
szczypiorek usiekany 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku

Porada

Podawać od razu po przygotowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z porą i boczniakami

Umyty, oczyszczony por pokroić w cienkie krążki, wsypać do rozgrzanego masła. Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski. Połączyć z porą, podsmażyć. Jajka wbić do miseczki, dodać odrobinę przyprawy uniwersalnej, szczyptę pieprzu. Dokładnie roztrzepać widelcem. Wlać do grzybów i smażyć do ścięcia się jajek. Wyłożyć na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 26.11.2014 23:11
pożywne śniadańko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak