jajecznica z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1
  • jajka

    4
  • śmietana

  • sól

  • szynka

    10
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kroimy w kostkę szynkę i wrzucamy na patelnie
2. Kroimy pomidory i do smażącej szynki wrzucam
3. Czekam aż woda wyparuje
4. Rozbijamy jajka do patelni i mieszamy.
5. Solimy według uznania
6. Dodajemy dwie łyżki śmietany
7. Dodajemy szczypiorek
8. Wszystko starannie mieszamy na wolnym ogniu
9. Podajemy z chlebem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat