Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
pieczarki 5 szt.
bekon 6 plastrów
cebula biała 1/2 szt.
szczypiorek 3 łyżki
koperek 3 łyżki
masło 2 łyżki
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Na patelnię wlać łyżkę oleju i usmażyć bekon, gdy się zrumieni, zdając z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na patelnię włożyć masło i wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć na dość wolnym ogniu. Gdy pieczarki będą są już podsmażone wbijamy jajka i smażymy na wolnym ogniu aż się zetną. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym (ja utłukłam w moździerzu). Dodać posiekany szczypiorek i koperek. Podajemy z uprzednio usmażonym bekonem i pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 26.09.2013 17:58
pycha śniadanko
JOANNA16 21.05.2013 08:31
uwielbiam jajecznice z wszystkimi dodatkami
andrzej10 31.10.2012 15:36
pycha jedzonko
eliza135 26.10.2012 18:58
pieczarkami nie jadłam
treonina 25.10.2012 21:23
coś wspaniałego! pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak