Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cebula 1
pieczarki 10 średnich
jajko 6 sztuk
sól
pieprz
ogórki kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Cebulę obieramy i mielimy w rozdrabniaczu. Pieczarki obieramy i także mielimy w rozdrabniaczu na drobno. Cebulę i pieczarki podsmażamy na rozpuszczonym tłuszczu (maśle) do miękkości. Jajka myjemy i wbijamy do podsmażonej cebuli z pieczarkami. Smażymy na wolnym ogniu mieszając i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jajecznicę wykładamy na talerz i dekorujemy plastrami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.12.2013 14:15
Świetna jajecznica :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak