Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z oliwkami i pomidorem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
oliwki czarne 3 łyżki
masło 1 łyżka
kiełbasa 10 dag
pomidor 1 szt
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z oliwkami i pomidorem

Jajka myjemy i rozbijamy do miseczki. Solimy i doprawiamy je pieprzem do smaku.
Cebulę obieramy i kroimy drobno. Pomidora kroimy w kawałki usuwamy pestki.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Oliwki odcedzamy z zalewy .
Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojona kiełbaskę i pokrojonego pomidora. Mieszamy. Zalewamy jajkami. Lekko mieszamy. Jeżeli trzeba dosalamy. Dodajemy oliwki. Podajemy z kiełkami cebuli.
Podajemy na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.11.2014 20:39
ciekawy pomysł
Iwusia 23.11.2014 20:15
z oliwkami jeszcze nie jadłam
Megg 23.11.2014 18:01
pożywne śniadańko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak