Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z ogórkiem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 sztuki
papryka 1/4 sztuki
cebula 1/2 sztuki
jajko 3 sztuki
masło 2 łyżki
świeże zioła 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z ogórkiem i papryką

Cebulę pokroić w mała kostkę. Zeszklić ją na maśle. Sprawioną paprykę pokroić w małą kostkę i dodać do cebuli. Smażyć razem jakieś 2-3 minuty.

Ogórki umyć, osuszyć i obrać ze skórki. Wydrążyć miąższ i pokroić na kawałki średniej wielkości. Przełożyć na patelnię i smażyć nadal około 2-3 minut.

Wbić jaja, doprawić i smażyć jajecznicę do konsystencji jaką kto lubi. Na koniec dodać posiekany koperek i natkę. Zamieszać 2-3 razy i podawać gorące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 02.03.2014 13:46
Fajne dodatki do jajecznicy
Zdzisław 02.03.2014 13:29
na sniadanie smaczna jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak