Jajecznica z ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek świeży

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    4 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • oliw

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy wodę. Cebulę posiekać drobniutko. Oliwę rozgrzać, dodać cebulę i ogórka utartego, przesmażyć mieszając. Następnie wbić jajka i smażyć mieszając. Doprawić do smaku. Podać z ciemnym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 27.02.2012 11:25
Ciekawa jestem smaku.
Ewelina38 09.08.2011 08:40
ciekawy pomysł, z ogórkiem jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat