Jajecznica z kurkami na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • kurki

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby myjemy, osuszamy drobno kroimy. Masło topimy dusimy na na nim kurki. Dodajemy jajka, ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku. Smażymy według uznania zależy kto jaką jajecznicę lubi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sanielcia 17.11.2013 19:00
taka jest najlepsza :)
SmacznaPyza 17.11.2013 15:27
pyszna jajecznica, ale nad podaniem to powinnaś popracować
maciek7 17.11.2013 14:17
pycha danie
iwi 17.11.2013 10:08
Super jajeczniczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat