Jajecznica z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

  • cebula

  • jajko

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawy

  • masło do smażenia

  • koperek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki oczyszczamy i myjemy. Większe kroimy, a małe zostawiamy całe. Na patelni roztapiamy masło. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, solimy, chwilę dusimy. Dodajemy czyste grzybki. Dusimy kilka minut, aż nadmiar wody odparuje. Do miseczki wbijamy jajka, przyprawiamy, i roztrzepujemy. Wlewamy do kurek i mieszamy, smażymy aż do ścięcia. Podajemy jajecznicę posypaną koperkiem lub szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 20.08.2016 11:24
taką jajecznicę lubię
Triss 23.07.2014 14:54
świetne śniadanie. :)
Lidzia 23.07.2014 07:00
Smakowita.
Seba 22.07.2014 23:45
Uwielbiam jajecznicę z kurkami
kasiaw 22.07.2014 22:31
bardzo smaczna moje dzieci ją uwielbiają
V_kuchareczka 22.07.2014 22:08
bardzo smaczna
Konczi 22.07.2014 21:09
bardzo lubię taką jajecznicę
Grazyna0211 22.07.2014 19:50
smaczna wersja jajecznicy
Renata22 22.07.2014 19:45
Sezonowe pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat