Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzybami i pomidorkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 3-4 garście
jajko 5 szt
cebula 1/2 szt
papryka 1/3 szt
pomidorki koktajlowe 1 garść
śmietana ok 1/2 szkl
mąka ok 1 łyżka z czubkiem
sól i pieprz
masło albo dowolny tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzybami i pomidorkami

Grzyby obieramy, duże kroimy a małe zostawiamy w całości. Krótko namaczamy i myjemy. Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok 10 min, przelewamy przez durszlak i osączamy.

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby z drobno pokrojoną cebulą.
Na miseczce rozprowadzamy w wodzie mąkę, dodajemy śmietanę i wbijamy jajka. Lekko roztrzepujemy widelcem , dodajemy umyte pomidorki, pokrojoną paprykę i oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Zawartość miseczki wylewamy na grzyby na patelnię i smażymy do ulubionego ścięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak