Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1/2 szt.
masło 1 łyż.
feta 30 g
jajko 3 szt.
chleb 2 kromki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z fetą

Kroki postępowania

1
Cebulkę obieram i drobniutko siekam. W rondelku rozgrzewam masło, wrzucam posiekaną cebulkę i podsmażam.
Krok 1 - Jajecznica z fetą foto
2
Ser feta kroję w niewielką kosteczkę. Do podsmażonej cebulki w rondlu dodaję pokrojony w kostkę ser feta. Smażę całość na niewielkim ogniu chwilę, aż ser zacznie się topić. Na koniec wbijam do rozpuszczonego sera dwa jajka, mieszam całość drewnianą łopatką.
Krok 2 - Jajecznica z fetą foto
3
Doprawiam do smaku pieprzem. Nie solę, gdyż feta jest słona. Podaję na ciepło z chlebem i ketchupem.
Krok 3 - Jajecznica z fetą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak