Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z ciecierzycą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
pieczarki 7 szt
ciecierzyca 4 łyżki
ser żółty gouda tarty 40 g
sól i pieprz
masło 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z ciecierzycą

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na odrobinie masła. Dodać ugotowaną wcześniej ciecierzycę. Może to też być gotowa ciecierzyca z puszki. Wbić jajka i wszytko zamieszać. Po minucie dodać starty żółty ser. Smażyć do czasu uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.03.2016 17:47
ciekawe jak smakuje
Habibi 16.01.2016 19:58
Bardzo lubię ciecierzycę i również dodaję ją do wielu nietypowych potraw ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak