Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
boczniaki 15 dag
cebula 1 szt
szczypiorek posiekany 2 łyżki
masło 1 łyżka
olej 1 lyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczniakami

Boczniaki umyć, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i masło, wrzucić cebulę i zeszklić, dodać grzyby i smażyć kilka minut, az sie zrumienią. Doprawić solą i pieprzem, dusić 2-3 min na małym ogniu.
Jajka wbić do miski, roztrzepać. Mase jajeczną wylać na składniki na patelni, smażyć mieszając, aby jajecznica była równomiernie ścięta. podawać posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak