Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
boczek surowy 2 plastry
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem

Plastry boczku przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie wkładamy na patelnię i smażymy, aż się wysmażą i zrumienią. Boczek wykładamy na talerze.
Na patelnię do tłuszczu po boczku wbijamy jajka i przyprawiamy je solą oraz pieprzem do smaku. Mieszamy smażąc, aż się zetną. Jajecznicę wykładamy na talerze, obok boczku. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, posypujemy jajecznicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.07.2016 17:13
Uwielbiam.
Motorek 24.07.2016 13:10
smaczna jajecznica
agnieszka214 24.07.2016 11:01
Super śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak