Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wg Taty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
ziarenka smaku 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
chleb wieloziarnisty 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wg Taty

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w drobne piórka. Na patelni zagrzać olej i dorzucić cebulą. Czosnek przepuścić przez praskę i dodać do cebuli delikatnie posolić. Całość zeszklić.
Krok 1 - Jajecznica wg Taty foto
2
Jajka wbić do miseczki i dokładnie wymieszać. Dorpawić do smaku ziarenkam, solą i pieprzem. Dodać do zeszklonej cebuli. Smażyć na patelni wg uznania. Tuż przed podaniem warto zostawić jajecznicę na jeszcze ciepłym palniku tak by powstała skórka z jajecznicy, wtedy lepiej się nakłada
Krok 2 - Jajecznica wg Taty foto
3
Podczas gdy jajecznica się smaży na drugą patelnie wrzucamy kromki chleba i delikatnie podpiekamy. Całość podajemy tak by oba składniki były jeszcze ciepłe.
Krok 3 - Jajecznica wg Taty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.05.2014 21:37
bardzo dobra
Rafcio 06.03.2014 23:49
każdy ma swoje smaki
wyattearp 11.11.2013 09:31
nic szczególnego
Lis 11.11.2013 02:23
Prosto i smacznie:)
Gracer 10.11.2013 21:45
tata zawsze robi najlepsza jajecznicę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak