Jajecznica po rzymsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 szt
  • żółty ser

    100 gram
  • pietruszka natka

    3 listki
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać z mlekiem, startym serem i posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Następnie wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć powoli mieszając, aby równomiernie ścięły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 21.08.2012 19:42
polecam :) właśnie ją zjadłam :P pyyycha
angelika14 19.04.2012 20:37
pyszna jajecznica
TyTaN 06.04.2012 15:57
ciekawa jajecznica:)
Danuta_Prorok 17.08.2011 18:39
pyszna:)
Magdalena/26Mooi 15.11.2010 13:50
napewno świetna
marta639 17.09.2010 21:00
Wyśmienita.
ben-ka 05.09.2010 15:30
Warto spróbować:)
halina17 12.06.2010 22:21
Dobra jajecznica, uwielbiam z różnymi dodatkami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat