Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 szt
boczek wędzony 6 plastrów
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na boczku

Jajka umyć i sparzyć, wbić do miseczki i roztrzepać je. Kilka plastrów boczku pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać i opukać i również ją pokroić wg. uznania.
Boczek smażymy z cebulką na odrobinie masełka. Gdy już nam ładnie się zarumieni dodajemy rozbełtane jajka i smażymy, doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażyłam dodatkowo kilka plastrów boczku.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 07.10.2014 23:24
tak jak lubię
IwonaDD 01.10.2014 14:54
pyszny klasyk
jasiek 01.10.2014 14:45
doskonałe śniadanie
Czyki 01.10.2014 10:20
O ja też poproszę :):)
Konczi 01.10.2014 10:20
To jest to c o na śniadanko człowiek powinien dostać :D Poproszę porcyjkę :D
pestka 01.10.2014 10:04
pyszne śniadanie
IlonaAlbertos 01.10.2014 09:59
Na bogato.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak