jajecznica kawalerska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1/2 szt
  • kiełbasa śląska

    1 szt
  • ugotowany ziemniak

    1 szt
  • jaja

    4-5 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroic w pół plastry i zeszklić na oleju następnie dodać pokrojoną w krążki kiełbasę i ziemniaki, wszystko podsmażyć,. Jaja wybić do miseczki-rozbełtać i wylać na patelnię, wszystko doprawić solą i pieprzem,wymieszać. Kiedy się jajecznica zetnie jest gotowa do spożycia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
David 03.04.2013 18:52
cos dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat