Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
cebule 3 sztuki
mleko 3 łyżki
olej 5 łyżek
sól do smaku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica

Kroki postępowania

1
Obierz cebulę,następnie pokrój w kosteczkę.
Krok 1 - Jajecznica foto
2
Wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem cebulę. Posyp szczyptą soli.
Krok 2 - Jajecznica foto
3
Piecz, aż cebula się zeszkli.
Krok 3 - Jajecznica foto
4
Między czasie rozbij jajka dodaj szczyptę soli i 3 łyżki mleka.
Krok 4 - Jajecznica foto
5
Cebula gdy będzie miękka dodaj rozbite jajka.
Krok 5 - Jajecznica foto
6
Mieszaj już na wolniejszym ogniu, aż ściągną się jajka.

Możesz podać z pomidorem, kiełbasą, a także ze szczypiorkiem.

Smacznego ; )
Krok 6 - Jajecznica foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.03.2015 09:16
Często robię na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak