Jajecznica

Jajecznica

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 sztuk
  • cebule

    3 sztuki
  • mleko

    3 łyżki
  • olej

    5 łyżek
  • sól do smaku

    2 szczypty
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajecznica foto
Obierz cebulę,następnie pokrój w kosteczkę.
Krok 2 - Jajecznica foto
Wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem cebulę. Posyp szczyptą soli.
Krok 3 - Jajecznica foto
Piecz, aż cebula się zeszkli.
Krok 4 - Jajecznica foto
Między czasie rozbij jajka dodaj szczyptę soli i 3 łyżki mleka.
Krok 5 - Jajecznica foto
Cebula gdy będzie miękka dodaj rozbite jajka.
Krok 6 - Jajecznica foto
Mieszaj już na wolniejszym ogniu, aż ściągną się jajka.

Możesz podać z pomidorem, kiełbasą, a także ze szczypiorkiem.

Smacznego ; )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wafelek2601 22.03.2015 09:16
Często robię na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat