Jajeczne muffinki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Proste i smaczne jajeczne muffinki – idealne na śniadanie czy kolacje. W roli głównej wystąpią jajka i szpinak Z powodzeniem można je również zapakować i spałaszować w pracy – znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • liście szpinaku

    1 garść
  • masło klarowane

    1 duża łyż.
  • jajko

    4 szt.
  • ser mozarella

    0.5 porcji
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy

    0.5 łyżeczki
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Na maśle klarowanym blanszujemy szpinak, następnie dodajemy rozgnieciony czosnek.
W oddzielnej misce łączymy ze sobą masę szpinakową z pozostałymi składnikami.
Całość piec w formie do muffinek przez około 20 minut w temperaturze 200°C.
Tak przygotowane muffinki można podawać z keczupem lub domowym guacamole (1/2 awokado, sól, pieprz kolorowy, sok z cytryny).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat