Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne muffinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Proste i smaczne jajeczne muffinki – idealne na śniadanie czy kolacje. W roli głównej wystąpią jajka i szpinak Z powodzeniem można je również zapakować i spałaszować w pracy – znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

Składniki

liście szpinaku 1 garść
masło klarowane 1 duża łyż.
jajko 4 szt.
ser mozarella 0.5 porcji
pomidorki koktajlowe 10 szt.
czosnek 1 ząbek
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 0.5 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 szczypta

Porada

Tak przygotowane muffinki można podawać z keczupem lub domowym guacamole (1/2 awokado, sól, pieprz kolorowy, sok z cytryny).

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne muffinki

Przygotowanie

1
Na maśle klarowanym blanszujemy szpinak, następnie dodajemy rozgnieciony czosnek.
2
W oddzielnej misce łączymy ze sobą masę szpinakową z pozostałymi składnikami.
3
Całość piec w formie do muffinek przez około 20 minut w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak