Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kotlety

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, studzimy i drobno kroimy. Bułkę moczymy w wodzie i dobrze odsączamy. Dodajemy surowe żółtko, posiekane jajka. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Rumienimy na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak